Юношите на Левски убедителни и в последния мач, стават трети


Юношите на Левски убедителни и в последния мач, стават трети
Отново трето място за Левски (19)
07-06-2009 15:48

Юношеският тим на Левски победи в пет от общо седем изиграни срещи от финалите на турнира в Самоков, но това бе достатъчно за едва трето място. Пред тях завършват двата състава, които ги надиграха съответно в групата (Черно море) и на полуфинал (Рилски спортист). Днес в мач за бронзовите отличия Левски надигра убедително с 90-66 Тигър Ямбол и стана трети, докато ямболския тим четвърти в крайното класиране.
 
Интрига в срещата имаше само в първата четвърт, след която Тигър Ямбол имаше преднина от 16-15. Оттам докрая обаче на терена имаше пълно надмощие на Левски, които спечелиха останалите три части убедително и в крайна сметка победиха с голяма разлика.
 
Отново изяви уменията си не само да бележи, ами и да взема борби под коша Иво Славчев. Той завърши с 20 точки и 12 борби при много висок процент на стрелба и пак най-голям коефициент. В този мач той бе 28, което на практика го утвърди на позиция номер едно като най-полезен играч на турнира със среден коефициент от 26.4.
 
Друг баскетболист на „синия” тим Александър Гогов също направи дабъл дабъл – 12 точки и 12 борби, а пак най-резултатен бе Цветелин Иванов с 24 точки. Поредно добро включване от скамейката на Тодор Захариев, който вкара 10 точки само за 12 минути игра.
 
За тимът от Ямбол Мартин Раднев завърши с 24, а резервата Методи Илиев добави 20 точки и 8 борби. Димитър Василев пък се отчете с 14 точки и по 4 борби и асистенции.
 
От 2004 година насам юношите на Левски са неизменно в тройката. Именно през тази 2004 година „сините” печелят последната си титла при тази възраст, а през последните три шампионата завършват на трето място. Бронзови бяха и медалите от Младежката лига за сезон 2008/09.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ – ТИГЪР ЯМБОЛ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА ЮНОШИ (19)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи