Миленко Тепич подписа с Панатинайкос


Миленко Тепич подписа с Панатинайкос
Тепич ще радва феновете на ПАО
11-06-2009 12:53

Един от най-добрите млади гардове в Европа ще играе в Панатинайкос от следващия сезон. От гръцкия шампион и победител в Евролигата тази година съобщиха, че са подписали дългосрочен договор с вече бившия състезател на Партизан Миленко Тепич.
 
22-годишният Тепич имаше средно по 9.8 точки, 3.5 борби и 3.4 асистенции в 18 мача миналия сезон и помогна много на отбора си да стигне до 1/4 финал. Друг състезател с повече от 3 борби и 3 асистенции средно на мач бе бъдещият му съотборник Димитрис Диамантидис.

Тепич има 3 спечелени титли на Сърбия и 3 титли в Адриатическата лига в трите си сезона в отбора. Той вече е част и от националния отбор на Сърбия.

Гардът игра във Войводина преди да премине в Партизан през 2006. Той помогна на Сърбия да стане Европейски шампион за юношо до 18г. през 2005 в Београд, а след това стана два пъти световен шампион през 2006 и 2007 с отбора до 20 г. Тепич пристигна в Атина в сряда, а днес подписа договора си.

"Горд съм, че ще играя за Панатинайкос с моя бивш съотборник Никола Пекович и за треньор като Желко Обрадович" - каза Тепич в гърцката столица. "Чувал съм само положителни неща за Панатинайкос и за Атина и за мен е чест, че ще бъда част от тази група. Подписах, защото почувствах, че съм готов. Прекарах три невероятни години в Партизан, но съм доволен, че ще играя в най-добрия отбор в Европа" - завърши сърбинът.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи