Марин Докузовски: Нека първо се уточни какво ще става с Работнички


Марин Докузовски: Нека първо се уточни какво ще става с Работнички
Марин Докузовски
11-06-2009 18:37 | Gong.bg

Името на македонския треньор Марин Докузовски от няколко дни отново се превърна в актуална тема в баскетболните среди в България, както бе по времето, когато водеше шампиона Лукoйл Академик. И макар да приключи сезона в родината си с титла на неговия Работнички Скопие, Докузовски отново е спряган за наставник на „студентите”.

„Да, Фершпед Работнички и Лукoйл Академик са двата клуба, които са ми на сърцето и за които бих работил по всяко време”, казва Марин Докузовски пред вестник „Македонски спорт” по повод слуховете за негово завръщане у нас, а освен това коментира и близките си отношения със спортния директор на студентите Сашо Везенков:

„Не трябва да съм приятел с Везенков ли? Разговаряме за баскетбол винаги, когато се видим в Скопие или София. Везенков ми е приятел, но със сигурност не е единственият ми приятел в България. Омръзна ми да отричам всякакви работи, които се пишат. Имам много по-важна работа в момента. Нека първо се уточни какво ще става с Работнички.”

Марин Докузовски не крие, че се вълнува много от сътресенията в настоящия му клуб. „В нито един момент не ми е минавало през ума да разговарям за напускане ми или за евентуален трансфер в Лукойл Академик. Особено, когато трябваше да играем плейофите в Македония. Първо, би било крайно некоректно да се занимавам с такива работи, когато Лукойл Академик има актуален треньорски щаб. Второ, много ценя Георги Младенов, който е легенда на българския баскетбол и треньор, който иска да намери своето място. Искам първо да си почина. Ситуацията налага факта, че съм отворен за някаква оферта. Впрочем като всеки свободен треньор”, заявява още македонският специалист.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи