Видин е домакин на турнир от ДП по стрийтбол на 24 юни


Видин е домакин на турнир от ДП по стрийтбол на 24 юни
12-06-2009 08:55 | Vidabasket.com

Видин е един от 12-те града от цялата страна, които са определени за домакини на турнири по стрийтбол от третото Държавното първенство „Вивател Къп”, информира клубният сайт Vidabasket.com.
           
В София, Пловдив, Благоевград, Ямбол, Бургас, Стара Загора, Варна, Албена, Търговище, Плевен, Видин и Монтана ще се проведат регионални надпревари на 8 игрища едновременно в три възрастови групи от двата пола, а именно:
-момичета и момчета, родени след 1994 г.;
-момичета и момчета, родени 1993-1994 г.;
-юноши и девойки, родени 1991-1992 г.
             
Отборите с в състав от по трима състезатели.
 
Финалните състезания с първенците от регионалните надпревари ще се състоят в град София на 7 юли 2009 г.
 
Организатори на първенството са Българска федерация по баскетбол и БТК-АД, които осигуряват много предметни награди както и медали за всички призови места. Във всеки град ще бъде организиран и журналистически турнир за медиите от региона.
 
Град Видин, който е традиционен баскетболен център, ще бъде домакин на регионален турнир по стрийтбол на 24 юни 2009 г. Той ще се проведе на централния градски площад „Бдинци” от 9.00 часа. Предвидена е и специална пресконференция на организаторите в гр.Видин, която ще се  проведе на 22 юни в пресцентъра на Община Видин.


Вече тече записване на отборите участници по възрастови групи в спортна зала „Фестивална”. А всички желаещи да участват в надпреварите могат да направят заявка всеки ден от 10.30 до 12.00 часа. Необходимо е да представят списък с името на отбора и  имената на състезателите с рожденните им дати. Записването ще продължи до началото на самата проява на площад „Бдинци”.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи