Лукойл Академик се разделя с Дийн и Стефанов


Лукойл Академик се разделя с Дийн и Стефанов
Уили Дийн иска в друг шампионат
12-06-2009 11:19 | Меридиан мач

Пътищата на Лукойл Академик с Уили Дийн и Ристе Стефанов са на път да се разделят. Причината за това е желанието на двамата баскетболисти да търсят нови предизвикателства в кариерите си. Американецът се срещна с ръководството на шампионите в началото на седмицата, когато е обявил, че иска да опита късмета си в друго първенство. Както е известно, той спечели златото у нас за втора поредна година, след като дойте по средата на шампионата и веднага повдигна класата на „студентите".
 
Ристе Стефанов пък изкара четвърти сезон в България. Македонецът дори се сдоби с наш паспорт и се превърна в любимец на феновете на тима. Той има 4 шампионски титли и 3 спечелени купи с Лукойл.
 
„Двамата ще търсят нови предизвикателства. С Уили сме в отлични отношения. Той ми каза, че иска да търси нови предизвикателства. Такава му е природата, не иска да се задържа дълго време на едно място. Ние ще направим опит да го задържим, но това ще стане много трудно. Аз мисля, че за Ристе Стефанов също е по-добре да потърси друго място за развитие на кариерата си", сподели за  Меридиан Мач спортният директор на Лукойл Сашо Везенков.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи