Момчетата на Шампион 2006 – също на финал, но на много висока цена


Момчетата на Шампион 2006 – също на финал, но на много висока цена
Лъчо Коцев класира четвърти отбор за финали
14-06-2009 18:20

Момчетата на Шампион 2006 ще бъдат един от дванадесетте отбора, които ще участват на финалите в Ботевград. След две лесни победи вчера, днес възпитаниците на Лъчезар Коцев имаха далеч по-трудни изпитания. Още рано сутринта те победиха Доростол Силистра със 62-53 и създадоха добри условия да завършат сред първите два тима в крайното класиране от зоната в Троян. В този мач се отличи отново Велислав Гълъбов, който завърши с 43 точки и на практика сам би тима от Силистра.
 

Въпреки успеха на Шампион 2006 над Доростол все още не бе сигурно класирането им за финалите, тъй като им предстоеше мач с домакините от Чавдар Троян. В един изключително драматичен мач победа с 90-85 извоюва отборът на Чавдар, но това бе достатъчно за класирането на Шампион 2006 сред първите две места на състезанието.  
 

В тройната въртележка между трите отбора с равен актив най-добър коефициент постигна Доростол, следван от Шампион 2006, а трети остана отбора на Чавдар Троян. Това крайно класиране направи силистренци и софиянци по-щастливи, тъй като само два отбора се класираха за финалите.
 

За съжаление те трябваше да платят много висока цена с нелепата контузия на най-добрия им състезател – Велислав Гълъбов, който счупи ръка и излезе 5 минути преди края на последната среща. Той бе откаран веднага в местната болница, а гипсът за съжаление означава, че той ще пропусне финалите в Ботевград.


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗОНА ТРОЯН


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи