Черно море Одесос е шампион при момичетата до 12 години


Черно море Одесос е шампион при момичетата до 12 години
Шампионките от Черно море Одесос
18-06-2009 16:54

Варненският Черно море победи Рилски спортист на финала на държавното първенство за момичета до 12 години, което се проведе през последната седмица в зала „Христо Борисов” в морската столица. Възпитаничките на треньора Маргарита Гечева бяха безапелационни, спазвайки традицията да побеждават с голяма разлика срещу всеки съперник на тези финали, а резултатът 87-44 говори сам по себе си за голямото им преимущество над останалите тимове.
 
Домакините започнаха мача с ранен натиск, който даде резултат и преднината им бързо скочи над границата от 10 точки. Подкрепяни от не толкова голямата, но много сърцата публика, малките варненки „заключиха” коша си и трудно допускаха точки в него. През втората четвърт преднината на Черно море се увеличи над 20 точки, въпреки усилията на съперника им да намали дефицита си. На полувремето таблото показваше резултат 41-12.
 
След почивката темпото изведнъж стана много силно и отборите започнаха да си отбелязват кош след кош. Самоковчканки не се бяха отказали и дори успяха да спечелят третата част. През последните 10 минути обаче класа показа целият отбор на Черно море Одесос и те успяха да завършат мача с победа и шампионско злато като по този начин зарадваха множеството родители и близки, дошли в залата.
 
Трябва да отдадем и дължимото на момичетата на Рилски спортист и треньора им Иван Лепичев, които не се предадоха нито за момент, въпреки силния съперник насреща им. Друг хубав факт бе, че на награждаването нямаше нито сълзи, нито разочаровани лица, а много усмивки и истински баскетболен празник. Такива гледки трябва да виждаме по-често по българските зали.
 
За четвърти път през този сезон отбор от женската школа на Рилски спортист стъпва на почетната стълбичка, с което затвърждава първото си място в сумарното класиране по направления. За Черно море Одесос това са първите медали за годината, но въпреки това те заемат второто място в класирането веднага след Рилецо. Шампионската титла за Черно море Одесос пък е първа за тяхната школа от 2005 година насам, когато пак мини-момичетата бяха шампиони на страната.

ВСИЧКИ ШАМПИОНИ В ЖЕНСКО НАПРАВЛЕНИЕ ОТ 2004 НАСАМ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи