Договор за сътрудничество подписаха БФБ и община Перущица


Договор за сътрудничество подписаха БФБ и община Перущица
19-06-2009 19:05

Днес в Перущица бе подписано тристранно споразумение за сътрудничество и взаимопомощ между местната Община, баскетболния клуб със същото име и Българската федерация по баскетбол. Кметът Никола Янкулов, председателят на БК "Перущица" Ради Минчев и изпълнителният директор на БФБ Иван Ценов поеха конкретни ангажименти за подпомагане на развитието на баскетболната игра в града и възраждането на славните традиции на този спорт в родното място на великия треньор Иван Гълъбов и бившата капитанка на националния отбор Кръстина Гьошева. Навремето Перущица бе единственият в цяла Европа селски тим, играещ в елитна национална дивизия за мъже, а женският отбор се класира на трето място в републиканското първенство. 
 
Общината ще подпомогне детско-юношеската школа с 15 хиляди лева, ще съдейства за намирането на спонсори и предоставя терен за изграждането на нова спортна зала. БФБ ще предостави 4 баскетболни табла с кошове и се задължава да включи девическият отбор на БК "Перущица" в първенстото на Лига А1, при условие, че клубът отговаря на финансовите изисквания за участие. От своя страна БК се задължава да подготвя и да участва в първенствата за подрастващи с минимум 5 отбора в различните възрастови групи, както и да организира два пъти в годината ученически първенства по стрийтбол.
През идния месец ще започне строителството на многофункционална зала с финансиране от европейската програма за развитие на селските райони. Това ще бъде модерно съоръжение с 930 места и с възможност за увеличаването им до 1500. Главната заслуга за осъществявнането на тази мечта на перущенци,а и на целия регион, е на амбициозния председател на баскетболния клуб Ради Минчев.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи