Юношите загубиха от Израел в първата контрола


Юношите загубиха от Израел в първата контрола
(Botevgrad.com)
21-06-2009 09:30 | Botevgrad.com

Баскетболните ни национали, родени 1991 г., отстъпиха на връстниците си от Израел с 55-75 в първата от трите контроли между двата тима. Треньорският щаб начело с Георги Младенов използва 12 от общо 20-те играчи от разширения състав, които се намират на подготовка в Правец. Останалите ще вземат участие в другите две контроли, които са в неделя и понеделник от 18 часа, отново в Правец.
 
Младите ни национали, които се готвят за европейския шампионат във Франция, отстъпваха ръстово на своите съперници. Основната разлика в полза на израелския тим в тази първа контрола обаче бе играта в защита. В третата и четвъртата част българите вкараха съответно 9 и 10 точки срещу 21 на гостите. Стрелбата на нашите бе с доста слаб процент - вкараха едва 19 пъти от общо 51 опита, което е едва 37 на сто, направиха и цели 23 грешки срещу 15 на отбора на Израел.
 
Само един баскетболист от българския отбор завърши с двуцифрен точков актив - Пламен Христов, отбелязал 10 точки. С по 8 са Христо Господинов и Илхан Арабаджиев. От тима на Израел трима са с по 13 точки - Гай Лави, Нимрод Тишман и Том Хавкин.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) – ИЗРАЕЛ (18)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи