Бенетон с нов треньор и две попълнения


Бенетон с нов треньор и две попълнения
Хакет се връща да играе в Италия (сн. ФИБА)
24-06-2009 11:08

Бенетон Тревизо назначи нов треньор и в същото време подписа с двама нови състезатели. Франческо Витучи ще води отбора от скамейката през новия сезон, докато с договори са вече и Даниел Хакет и Мантас Калниетис.

Обстановката за Витучи на пейката в Тревизо не е непозната, тъй като в последните 6 сезона той бе помощник в отбора на имена като Еторе Месина, Дейвид Блат, Алесандро Рамали и Октай Махмути. Миналата година пък бе част и от щаба на Карло Рекалкати в националния отбор на Италия.

Даниел Хакет подписа договор за една година, който има опция да бъде прекратен в случай, че той бъде избран в първия кръг на драфта в НБА. Той идва от отбора на Университета Южна Калифорния, където бе три години, а в последния сезон има средно по 12.3 точки, 4.7 асистенции и 4.2 борби. Хакет е част и от разширения състав на националния отбор на Италия.

Другото ново попълнение е литовският гард Мантас Калниетис, който подписа за три години. Той идва от отбора на Жалгирис Каунас, където имаше средно по 11.2 точки, 4.3 асистенции и 2.6 борби. В Евролигата пък той завърши с показатели от 8.5 точки, 2.3 борби и 3 асистенции средно на мач.

Бенетон ще участва тази година в предварителните кръгове на Евролигата, където осем отбора ще се борят за две места. Жребият ще бъде теглен в Барселона на 8 юли, а първият мач би трябвало да се състои на 29 септември.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи