Спартак Плевен кандидат за Балканската лига


Спартак Плевен кандидат за Балканската лига
25-06-2009 17:04 | gong.bg

Баскетболният Спартак Плевен иска да участва в следващото издание на Балканската лига. Клубът игра в турнира на ФИБА-Европа в последните две години, но сега не подаде заявка за новия сезон.

За сметка на това ръководството на плевенчани кандидатства за регионалната надпревара – Балканска лига и се надява тимът воден от Дарин Великов да получи право да представя страната ни заедно с Рилски спортист и Левски.

„Има шанс да играем на международната сцена догодина и то доста голям. От два дни водим кореспонденция с Балканската лига. След като Черно море отказа участие, ние подадохме заявка, а тези дни очакваме инспекция за залата и хотела. Според мен интересът, който проявиха и от Балканската лига ми дават основание да очакваме, че ще участваме догодина", коментира пред Гонг старши треньорът на плевенчани Дарин Великов
"Надявам се да ни приемат и да имаме гарантирани 10-12 мача. В турнира на ФИБА-Европа изиграхме само по два мача предишните години, което беше твърде малко за нас. Не е малко за публиката в Плевен да се гледат толкова мачове с добри отбори. Мога да кажа, че ние сме един от малкото отбори, който има едно ядро от играчи, които остават. Няма да имаме напуснал играч, така че само ще подобряваме нещата около състава. Ще търсим попълнение откъм централни нападатели. Трябва ни един по-дълъг състав”, сподели още Великов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи