България загуби от университетския отбор на Русия


България загуби от университетския отбор на Русия
Данилочкина показа класата си
26-06-2009 23:27

Женският национален отбор на България загуби втората контрола срещу университетския отбор на Русия до 25 г. След като вчера победихме гостенките, днес в Арена Самоков българките бяха победени с 55-97.

Резултата не бива да заблуждава, тъй като България излезе с някои състезателки, за които това са първи стъпки на това ниво и нямат необходимия опит. Не бива да се пропусне и факта, че рускините се готвят за Универсиада в Белград и са близо до най-добрата си форма.

Самия мач протече изцяло под контрола на гостенките. Те поведоха още в деветата секунда и оттук до края не изпуснаха водачеството си. Първото полувреме бе спечелено с 29-49, а през второто рускините добавиха още 22 точки към аванса си.

„Двата мача бяха много различни, но все пак съм доволен. Все още сме на етап да гледам нови състезателки, да строим отбор, да изградим система. С изключение на Ева Гунева всички останали са нови за националния отбор. Нямат толкова опит. Но работим здраво. Всички са мотивирани да играят за националния отбор. Освен това срещаме все отбори, които са в пика на подготовката си за големи турнири. Словакия и Израел бяха на седмица от европейското, рускините другата седмица отиват на Универсиада. Те са сработени, готови отбори. Все пак не често български отбор побеждава руски”, коментира старши треньора Бусета след мача.

Най-резултатна за България бе Веселка Тодорова с 10 точки. Добре игра и Жаклин Златанова, която завърши с 9 точки и 6 борби.

С най-много точки в мача пък приключи Елена Данилочкина - 23.

В неделя двата отбора ще изиграят още един мач, който отново ще се състои в Самоков.

СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ МАЧА С РУСИЯ (25)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи