Драматична победа на БУБА баскет над Сити Юнивърсити


Драматична победа на БУБА баскет над Сити Юнивърсити
Даниел Николов с 15 точки и 12 борби
27-06-2009 17:54

Момчетата на БУБА баскет стартираха с победа участието си на финалите от държавното първенство за възраст до 14 години, което започна днес в Ботевград. Те водеха в един момент с 28 точки на Сити Юнивърсити, но накрая успяха да спечелят само с 3. Краен резултат 86-83 след един много драматичен финал на срещата.
 
Още на полувремето възпитаниците на Емилия Кръстева и Теодора Смочевска натрупаха надеждна преднина – 50-22, но позволиха на съперника да се отърси и да се върне в мача. Въпреки това момчетата на БУБА баскет успяха да се наложат след като имаха по-добра концентрация в заключителните минути.
 
Четирима състезатели на БУБА баскет завършиха с двуцифрен актив, а с най-много се отчете Даниел Николов – 15 точки и 12 овладени топки. Камен Атанасов и Виктор Пощаджиев също регистрираха дабъл дабъл – първия с 14 точки и 13 овладени топки, а втория с 14 точки и 10 борби.
 
За Сити Юнивърсити Николай Грозев завърши с 35 точки, но стреля цели 41 пъти за 2 и 3 точки и 10 пъти от наказателната линия за това постижение. Стефан Гунински добави 23 точки (7 тройки) за състава от Правец.
 
Играчите на БУБА баскет овладяха цели 71 борби срещу 54 за противника, доста високи постижения в тази категория като се има предвид и високата резултатност в срещата.
 
В останалите две срещи от група А на състезанието в зала „Балкан” победи постигнаха отборите на Черно море и Доростол Силистра. Варненци надделяха убедително над Лукойл Академик със 75-46 след като решиха двубоя още на почивката. Още тогава те имаха аванс от 22 точки – 42-20 и през второто полувреме успяха да задържат преднината си.
 
Трима играчи на Черно море завършиха с дабъл дабъл – Антон Диков се отчете с 22 точки и 10 борби, Николай Стоянов с 15 точки, 13 овладени топки и 4 асистенции и Денислав Вутев с 10 точки и също толкова борби.
 
Крис Минков вкара най-много за малките „студенти” – 15 точки, а нисичкия Милен Дудев освен 9 точки грабна и 5 овладени топки.
 
Доростол пък реши срещата с Ямбол в последната четвърт. Двата състава влязоха в нея при резултат 48-47, а накрая силистренци ликуваха със 68-59.
 
Отличи се Калоян Киров с 30 точки, 8 отнети топки и 7 борби за победителите, докато за ямболии Станимир Димитров вкара 11 точки, хвана 14 борби, отне 4 топки и направи 2 блока.
 
БУБА баскет играе с Черно море утре от 14.00, докато Сити Юнивърсити ще търси първа победа срещу Доростол Силистра по-рано сутринта. Между горните две срещи Лукойл Академик и Ямбол също ще гонят своя първи успех в мач помежду си.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИТИ ЮНИВЪРСИТИ – БУБА БАСКЕТ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – ДОРОСТОЛ
  

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ПРОГРАМА  И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14) 


ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи