Студентите биха младежите


Студентите биха младежите
Батковците бяха по-добри днес
27-06-2009 23:15 | Любомир Нешев

Студентският и младежкият отбор на България се срещнаха днес в София в контролна среща. Националите до 25 г. водени от Тити Папазов победиха селекцията на Иван Чолаков с 84-62.

Батковците започнаха по-силно днес и още в началото поведоха с 12-4. До края на частта те задържаха преднината си и тя приключи при резултат 20-14. През втората част студентите продължиха с надмощието си и на полувремето вече водеха с 44-28.

През третата и четвъртата част преднината на отбора на Тити Папазов мина границата от 20 точки и така приключи и двубоя.

Христо Николов бе най-резултатен в двубоя с 14 точки, а освен това добави и 6 борби и 5 асистенции. Павел Маринов вкара 13 точки, а Станислав Славейков 11.

За младежите Цветелин Иванов завърши с 12 точки, докато Станислав Ваклинов вкара 10.
За отбелязване е факта, че за младежите не играха някои от основните състезатели като Александър Янев, който е болен, Костадин Маршавелски и Васил Кьосев. Вчера пристигна Божидар Аврамов, но поради очевидната умора в него той не бе на познатото си ниво днес.

Отборът воден от Тити Папазов се готви за Универсиада в Белград, която започва на 2 юли. Младежите пък имат да участват на Европейско първенство в Македония в дивизия Б, като целта им е класиране на финал, което ще ги изкачи в по-горната дивизия.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи