Четири отбора без загуба на финалите в Самоков


Четири отбора без загуба на финалите в Самоков
28-06-2009 23:43

Четири отбора продължават с пълен актив на финалите за момичета в Самоков. Това са Рилски Спортист, Доростол, Септември 97 и Черно Море Одесос.

Момичетата на Рилски Спортист постигнаха втори пореден успех. Днес те победиха отбора на Славия с 69-39.

Победителят стана ясен още след първата четвърт. След нея самоковки водеха с 27-7, а след успех и през втората се оттеглиха на почивка с преднина от 41-16.

През второто полувреме Рилски поддържаше аванса си и в края се поздрави със заслужена победа.

Звездата на отбора Кристина Пейчинова изигра много добър мач и приключи с 24 точки, 6 борби и 6 асистенции. Петя Серафимова също игра добре и завърши с 14 точки и 8 борби.

За Славия Естер Мичева показа хубава игра и приключи с 18 точки, 15 борби и 6 откраднати топки.

Доростол успя да победи Монтана 2003 с 55-46. Успехът за отбора от Силистра дойде в края на мача, след като двубоят бе равностоен до последните минути. Радостина Пейчева отбеляза 15 точки за победителките, а най-резултатна в мача бе Маргарет Аврамова от отбора на Монтана 2003 със 17 точки.

В другия мач от група А Дунав постигна първа победа в турнира надделявайки над отбора на София със 72-53. Стефани Михова с 23 точки и Даяна Цекова с 19 точки и 18 борби бяха в основата на победата на русенки. За софиянки пък Виктория Агова отбеляза 21 точки.

В мач от група В Септември 97 постигна важен успех в борбата за място на полуфинал. Днес бе победен отборът на Лукойл Нефтохимик с 66-62.
 
Софиянки водеха с 20 точки след първото полувреме, но силната игра на Лукойл Нефтохимик доближи отбора в края на мача, но силите на момичетата не стигнаха за пълен обрат. Това бе второ поредно поражение за бургазлийки, което почти сигурно ги оставя извън борбата за медалите.

Лора Василева с 15 точки и Вероника Петкова с 14 и 11 борби бяха със съществен принос за победата на тима си. За Лукойл Габриела Костова направи много силен мач с 27 точки и 16 борби, но усилията й не бяха достатъчни.

Черно Море Одесос пък нямаше проблеми срещу НСА и спечели с 92-49. Четири състезателки записаха повече от десет точки за победителките, като най-много вкара Мария Андонова - 16, а Нели Жекова се разписа с 15 за отбора на НСА.

Академик Пловдив записа първа победа днес след успех над Росица Поликраище с 51-44. Памела Бухалова отбеляза 15 точки за победителките, а Зоя Аргелашка записа 13 за Росица.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи