18-годишните девойки тръгват утре за Евро 2009 в Швеция


18-годишните девойки тръгват утре за Евро 2009 в Швеция
България (18) заминава за Швеция
30-06-2009 14:57 | БФБаскетбол

Националният отбор България за девойки до 18-годишна възраст заминава утре за Европейското първенство А дивизия в шведския град Сьодертеле. Нашите започват битката на шампионата на 2-ри юли срещу домакина Швеция, а срещата е от 22 часа. На следващия ден състезателките водени от старши треньора Станислав Бояджиев излизат срещу Сърбия в 20.45 часа. Последният мач в група А е срещу Полша от 16.15 часа. Водач на групата ще бъде главният секретар на федерацията ни по баскетбол Елеонора Рангелова, а придружаващ рефер – Златин Караниколов.

От 13-те момичета, които водиха подготовка, отпадна само Катерина Мицанска от Рилски спортист.  
 
„Имаме сериозен проблем с ръстовите състезателки. Най-високата е Христина Тютюнджиева, която е с две години по-малка и ще играе и при кадетките”, коментира селекционерът Станислав Бояджиев и добави: „В този тим само Кочева има опит от европейско първенство в Дивизия А. Всички други преди това бяха при кадетките в долната дивизия. Имаме обаче добри външни играчи. Ще ни е много трудно, но ще се борим за оцеляването. Познаваме тима на Швеция, който е играл с Франция и имаме записи от тези мачове. Ще трябва да търсим победа срещу Полша, за да останем в елита.”  
Съставът на България: Виолина Кочева, Радостина Рашева, Виктория Стойчева, Мирена Денчева, Памела Дечева, Нора Георгиева, Христина Тютюнджиева, Антония Янкова, Силвия Иванова, Николета Димитрова, Моника Тодорова и Катрин Накова.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи