В събота са финалите от държавното първенство по стрийтбол


В събота са финалите от държавното първенство по стрийтбол
Над 2050 участници от 12 града се включиха
30-06-2009 15:53

Над 2050 участници се включиха в регионалните турнири на Държавното първенство по стрийтбол vivatel cup, които се проведоха през май и юни в 12 български града. Тази събота, на 4 юли, финалистите ще се състезават на бул. „Фритьоф Нансен” в София за много предметни награди и титлата “Държавен шампион по стрийтбол”.  
 
И тази година финалното състезание ще бъде тържествено открито от Президента на Република България Георги Първанов, който традиционно е патрон на спортния празник. За всички фенове на баскетбола и черната музика ще има шоу на хип-хоп изпълнителите Bobo & DVD и техния балет. През целия ден всички посетители ще могат да разгледат демо зона на 4fun.bg и да се запознаят със съдържанието на най-големия портал за легален даунлоуд на музика в България.  
 
Престижното национално първенство по стрийтбол vivatel cup се организира за трети пореден път от vivatel и Българската федерация по баскетбол и се радва на все по-голям интерес с всяко свое следващо издание. През този сезон събитието привлече участието на 687 отбора и общо 2061 участници на възраст от 13 до 18 години. Регионални турнири бяха организирани в София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Монтана, Благоевград, Стара Загора, Плевен, Търговище, Ямбол и курортния комплекс Албена. vivatel cup се провежда в три възрастови категории – до 14, до 16 и до 18 години. Всеки отбор се състои от 3 играча като при желание от страна на състезателите се допуска един резервен играч или треньор. Срещите в турнирите продължават до отбелязването на 10 точки или изтичането на 10 минути. Отборите, заели първите три места в турнира получават медали и предметни награди. Определя се и MVP за всяка възрастова група, който получава специален плакет и награда от vivatel и Адидас. Специално за представителите на медиите се организират стрийтбол турнири за журналисти. 
 
"Радваме се на нарастващия интерес към Държавното първенство по стрийтбол, тъй като искаме да инвестираме в младите хора на България и да работим за тяхната спортна култура,” заяви генералният изпълнителен директор на телекома Бернар Москени по време на финалите. „За БТК е много важно да достигне сърцата на българите чрез спорта и културата. Българската федерация по баскетбол продължава да бъде наш дългосрочен партньор, тъй като тя постига много успехи и се установява трайно на българската и европейската спортна сцена".

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи