БУБА баскет влезе в осмицата


БУБА баскет влезе в осмицата
Георги Кръстев с дабъл дабъл
01-07-2009 17:39 | Bubabasket.com

Отборът на момчета до 14 години на БУБА баскет завърши на трето място в предварителната група А от финалите за тази възраст, които се провеждат в Ботевград. Въпреки, че загубиха срещата си с Ямбол със 77-82, те влязоха в осмицата и ще спорят за разпределение на местата от 5-8, казва официалният сайт Bubabasket.com
 

Преди този последен ден, БУБА баскет имаха шанс да попаднат дори и във финалната четворка, но за целта те трябваше да победят Ямбол и Доростол да се наложи над Лукойл Академик. В крайна сметка не се случи нито едно от двете и възпитаниците на Еми Кръстева и Теди Смочевска ще играят във втората четворка от втората фаза на състезанието. Остава да се съжалява за пропуснатия шанс за полуфинал, който щеше да бъде реалност, ако момчетата на БУБА баскет бяха издържали теста срещу Лукойл Академик. Тогава те водеха с 15 точки в началото на второто полувреме, но не успяха да удържат победата.


След едни изключително интересни редовни 40 минути, двата отбора не можаха да определят победителя и след 72-72 се стигна до петминутно продължение. 2.22 преди неговия край Даниел Николов отбеляза за 76-74 в полза на своя тим, но Ямбол чрез Антон Маринов изравни в ответната атака. Оттук до края на срещата ямболския тим имаше повече късмет, БУБА вкараха едва една точка от наказателен удар, докато Маринов се разписа с още 6 точки за крайното 77-82 в полза на Ямбол.

 

Басам Шабарек бе най-резултатният играч в мача с 25 точки. Любомир Велев добави 16 точки, 7 асистенции и 6 борби, а Георги Кръстев завърши с дабъл дабъл – 12 точки и също толкова борби.
 

За Ямбол Антон Маринов завърши с 24 точки, а Станимир Димитров се отчете с 18 точки и 14 борби.
 

Победата на Ямбол ги вкара също в борбата за разпределение на местата от 5-8 за сметка на Доростол Силистра.


В другите две срещи от групата Черно море не срещна проблеми със Сити Юнивърсити и ги победи с 96-37, а Лукойл Академик се класира за полуфиналите след 66-46 над Доростол Силистра.
 

Утре в първия мач от програмата утре за 5/8 място БУБА баскет ще играе със загубилия от срещата Берое – Рилски спортист, която е по-късно днес.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТ - ЯМБОЛ
 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
КРАЙНИ КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи