БУБА ще играе за петото място при момчетата


БУБА ще играе за петото място при момчетата
Николов с дабъл-дабъл днес
02-07-2009 14:45

Отборът на БУБА Баскетбол победи Рилски Спортист в драматичен мач със 71-70 след едно продължение. Двата отбора предложиха интересен двубой, като победата прилягаше на всеки от тях. Така софиянци утре ще играят в двубой за 5-6 място на финалите за момчета до 14г. в Ботевград.

Рилски Спортист започна по-силно мача и спечели първата част с 23-8. Момчетата на БУБА отговориха на предизвикателството през втората и намалиха пасива си на една точка след края на първото полувреме.

БУБА спечели и третата част, а в началото на четвъртата поведе със 7 точки. Добра серия на момчетата от Самоков обаче изравни резултата. 12 секунди преди края Калоян Иванов изведе Рилски Спортист напред. Три секунди след това Любомир Велев изравни за БУБА, а след като Димитър Вардаров изпусна тройка в края мача влезе в продължение.

В него БУБА поведе с 69-65, но Рилски изравни 49 секунди преди края. 3 секунди след това Георги Кръстев отново изведе отбора от София напред изпълнявайки успешно два наказателни удара . Самоковци имаха възможност да изравнят, но Светослав Войнов бе точен веднъж от наказателната линия, а след това Даниел Николов от БУБА изпусна. Вардаров отново имаше възможност да донесе победата на Рилски, но пропусна от тройката.

Николов завърши със 17 точки и 14 борби за БУБА, а Камен Атанасов добави 14 и 8.

Димитър Вардаров бе единстения с двуцифрен точков актив за самоковци - 32 точки, а освен това завърши и с 9 борби и 8 откраднати топки.

БУБА утре ще играе в мач за петото място с победителя от Ямбол и Берое, а преди това Рилски Спортист ще играе за 7-8 със загубилия.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ - РИЛСКИ СПОРТИСТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи