Момичетата на Рилски спортист на финал след оспорван мач със Септември 97


Момичетата на Рилски спортист на финал след оспорван мач със Септември 97
Момичетата на Рилски спортист
02-07-2009 15:41

Момичетата на Рилски спортист се класираха за финала на държавното първенство, което се провежда в Самоков. В оспорван двубой те победиха Септември 97 със 62-59 
 
Мачът започна лошо за самоковки, тъй като момичетата от Септември 97 поведоха с 20-9 след първата част. През втората обаче резултатът бе обърнат и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 24-22.  
 
Второто полувреме бе равностойно и никой от отборите не успя да се откъсне в резултата. Все пак през повечето време Рилски спортист водеше в резултата и в края успя да се поздрави с успех и съответно класиране на финал.  
 
Кристина Пейчинова бе с най-много за тима от Самоков - 18 точки. Теодора Динева завърши с дабъл-дабъл от 13 точки и 10 борби, а Даяна Щъркелова вкара 9 точки и взе 17 борби. 
 
Вероника Петкова от Септември 97 бе най-резултатна в двубоя с 20 точки, като освен това взе и 14 борби. По-малката с година Лора Василева също показа добра игра и завърши с 14 точки.  
 
Така утре Рилски Спортист ще защитава титлата си срещу победителя от двубоя Черно Море Одесос - София, а преди това Септември 97 ще спори за бронза срещу загубилия другия полуфинал.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРИТСТ - СЕПТЕМВРИ 97
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи