След 23 месеца трябва да бъде готова новата зала в София


След 23 месеца трябва да бъде готова новата зала в София
Така ще изглежда новата зала
03-07-2009 15:50 | Меридиан Мач

Председателят на ДАМС Весела Лечева заедно с четиримата шефове на най-успешните федерации у нас - Валентин Йорданов (борба), Мария Гигова (художествена гимнастика), Данчо Лазаров (волейбол) и Йордан Йовчев (спортна гимнастика), нахлузиха каските и хванаха лопатите. Поводът бе първата копка на многофункционалната спортна зала, която ще бъде построена до комплекс „Червено знаме" на 4-ти километър в София. Проектът на съоръжението, което ще бъде с капацитет 12 500 места,е за 107 млн. лева, а изпълнител е „Главболгарстрой". Строежът пък трябва да приключи до 23 месеца.
 

Предвижда се в залата да се провеждат състезания по волейбол, баскетбол, хандбал, борба, бокс, спортна и художествена гимнастика и др. Отвън съоръжението ще разполага с 1100 паркоместа. Освен това ще има и два ресторанта, както и кът за изложби.


Идеята е новата спортна зала да е част от по-голям проект, който ще модернизира изцяло спортния комплекс „Червено знаме", като и плувният басейн ще бъде ремонтиран. ДЮШ на ЦСКА няма да бъде засегната, а ако това се случи, то „армейците" ще бъдат компенсирани за щетите.
 
"Съжалявам, че през моя мандат не успях да изгледам поне един волейболен или баскетболен мач в нова многофункционална спортна зала, от която българският спорт има голяма нужда. Радвам се, че все пак началото е вече факт и след две години София ще  разполага наистина с модерно спортно съоръжение", заяви председателят на ДАМС Весела Лечева.
 
„Залата във Варна е прекрасен домакин на българския волейбол. За съжаление Дворецът на културата и спорта може да приеме не повече от 6000 привърженици, което е крайно недостатъчно. Именно поради тази причина предполагам, че ръководството във Варна предприе и икономически начини, вдигайки цените на билетите на 10 лв., според които да се редуцира публиката. Изключително сме доволни, че в скоро време и феновете в столицата ще могат да гледат волейбол от световна класа, това трябваше да се случи отдавна. Благодарни сме и на медиите, които постоянно се интересуваха и писаха за така чаканата зала в София", бяха думите на инж. Данчо Лазаров. Волейболният бос е един от малкото, построили волейболна зала у нас в последните 20 години.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи