Момичетата на Рилски Спортист станаха шампионки


Момичетата на Рилски Спортист станаха шампионки
Титла и за Рилски спортист (14)
03-07-2009 17:40

Момичетата на Рилски спортист победиха Черно Море Одесос със 77-66 и по този начин успяха да защитят титлата си при 14-годишните. В един интересен и оспорван финал самоковки успяха да зарадвят феновете и родителите си дошли да го наблюдават в Арена Самоков. Успехът бе изкован със силно второ полувреме, в което домакините се оказаха по-силни.

Първата петица на Рилски спортист започна по-добре срещата и поведе с 24-13 след първите десет минути. Втората петица на Черно Море Одесос обаче се оказа по-добра от тази на самоковки и успя да обърне резултата, а дори и да натрупа добър аванс на полувремето, 32-40.

Третата част започна равностойно, но постепенно момичетата на Рилски спортист започнаха да настигат съперничките си. В края й те дори поведоха с една точка, 55-54. Така в последната част домакините вече имаха психологическо предимство и успяха да се откъснат напред и да спечелят златните медали.

Кристина Пейчинова изигра страхотен мач и завърши с 32 точки и 7 борби, като бе фаулирана цели 17 пъти. Добре й партнираха и Силвия Пешина с 12 точки и 14 борби и Вероника Василева също с 12 точки. Теодора Динева пък се разписа с 11 точки.

За варненки Ива Костова бе най-резултатна със 17 точки, а Радина Кордова направи дабъл дабъл от 15 точки и 17 борби.

Това е трета титла за клуба от общо пет първенства при подрастващите в женското направление. Тимът спечели и при момичетата до 10 г., до 19 г., а 12-годишните завършиха на второ място.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС 
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА (14)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи