Пини Гершон в Лас Вегас


Пини Гершон в Лас Вегас
Пини с помощника му Друкер в Макаби
06-07-2009 11:51 | gong.bg

Националният ни селекционер Пини Гершон ще наблядава срещите от Лятната лига на НБА в Лас Вегас този месец. Компания ще му прави дясната му ръка в Макаби Тел Авив Шарон Друкер. Всъщност Друкер вече замина за старта на надпреварата, а Пини планира да го последва след няколко дни. В сряда пък старши треньорът на държавния ни мъжки състав ще разбере съперниците на клубния си тим в Евролигата. Жребият за престижното състезание ще се тегли на 8-ми юли в Барселона.  
„Европа се нуждае от отбор като Макаби Тел Авив и от неговата публика. Парите не са всичко”, отсече Шарон Друкер на летището в Тел Авив преди да хване полета си за Щатите. „Ще гледаме доста играчи. Имаме много насрочени срещи. С Пини сме изключително единни в намеренията си да изградим качествен европейски тим”, коментира още Друкер пред израелските медии.  
 
Плановете на Пини Гершон за пътуване отвъд океана ще му попречат да присъства на сватбеното тържество на капитана на националния ни отбор Тодор Стойков на 11-ти юли. Лятната лига в Лас Вегас стартира на 10-ти юли и продължава малко повече от седмица. 57-годишният израелец с български паспорт обаче пристига в София веднага след като изпълни ангажиментите си в Щатите и на 20-ти юли започва подготовка с националите за Европейското в Полша през септември. Всъщност в Лас Вегас Пини ще се види с един от тях – натурализирания американец Ибрахим Джабер, чийто изяви ще наблюдава в състава на Детройт Пистънс.  
Няколко дни по-рано в България се очаква кондиционният треньор на представителния ни отбор Ави Ковалски, който ще работи с първите започнали тренировки - Стефан Георгиев, Тенчо Банев, Димитър Ангелов, Бойко Младенов, Деян и Калоян Иванови, Васил Евтимов и Филип Виденов. Останалите състезатели, както и капитанът Тодор Стойков ще се присъединят към отбора на 20-ти юли, а на 1-ви август ще се включат и Божидар Аврамов и Александър Янев след края на Европейското за младежи в Скопие, Македония.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи