Тити: Пускаме жалба довечера срещу системата на турнира


Тити: Пускаме жалба довечера срещу системата на турнира
06-07-2009 20:09

Селекционерът на студентския баскетболен тим Константин Папазов сподели след третия пореден успех на отбора му на Универсиадата в Белград, че независимо как е постигната, победата си е победа. Неговите момчета биха Португалия и вече са с единия крак на четвъртфиналите.

„Започнахме много добре и наивни грешки ни попречиха да си направим мача лесен. Играхме срещу отбор, който ни отстъпва по класа, но игра много агресивно, с много желание, и направи много фаулове. Наистина имаше много обрати, но през второто полувреме контролирахме изцяло нещата. Детински грешки ни попречиха да победим с голяма разлика. Това, което ме притеснява е, че отборът изпада за минути в едно лошо състояние, при което допуска много технически грешки,” сподели Папазов за мача с португалците.

„Нормално е да има умора, но и турците играят след нас. Това, за което съжалявам е, че днес не успях да използвам по-широк състав, както възнамерявах, но грешките не го позволиха. Все пак, победата си е победа,” обясни още специалистът.

Той смени Станислав Славейков със Златин Георгиев в титулярната си петица, и Голди бе на висота в днешния мач.„Най-силно играха Златин Георгиев и Павел Маринов. Всички се стараха много, но те играха най-силно. Съперникът бе неудобен за високите играчи на нашия отбор. Наблюдаваме Турция, ако тази вечер те победят Украйна, ние сме сигурни на четвъртфинал, и утре ще играем само за първо или второ място,” добави Папазов.

Тити разкри, че няколко отбора са се обединили и тази вечер ще пускат жалба срещу организаторите на турнира. Промяна в последния момент ни прати на САЩ или Сърбия на четвъртфиналите, затова ще има протест. „Ужасяващи съперници, но нека стигнем до тях, и после ще мислим. Освен това, от нашата група и групата на Германия, Латвия и Литва ще подадем жалба за промяната в системата. Не знам каква ще е реакцията, вероятно никаква, но довечера ще се съберем, за да подпишем жалбата, която се организира от турците,” обясни той.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи