Финалната четворка на Евролигата в Париж


Финалната четворка на Евролигата в Париж
Зала Берси ще приеме Файнъл Фор-а
08-07-2009 16:40 | Любомир Нешев

Най-добрите отбори в Евролигата ще спорят за титлата в един от най-емблематичните градове в света, когато стане дума за спорт и култура - Париж. Френската столица ще бъде домакин на финалната четворка, която ще се проведе от 7 до 9 май. Мачовете ще се играят в зала "Берси", едно място с дълга спортна история.

"На прага на новото десетилетие Евролигата има удоволствието да заведе едно от най-големите спортни събития в един град, който няма нужда от представяне, като сцена за страхотно забавление. Париж е бил люлка на страхотен баскетбол в Европа дълго време и разбира как да показва продукта. Сигурни сме, че феновете във Франция ще са очаровани да видят най-добрите отбора в Евролигата, а феновете в Европа и останалия свят ще имат възможност да гледам едно уникално събитие в един уникален град" коментира изпълнителния директор на Евролигата Жорди Бартомеу.

Феновете вече могат да се регистрират в официалния сайт на лигата, за да получат достъп до билети, преди те дори да са пуснати в продажба.

Зала "Берси" е сцена на част историята на Европейския баскетбол след откриването си през 1984. През 1991, 1996 и 2001 тук се е състоял на три пъти Файнъл 4, а през 1999 и финала на Европейското първенство спечелен от Италия.

Освен финалната четворка при мъжете, по същото време ще се играят и мачовете от турнира за юноши организиран от Найк, и събиращ някои най-добрите отбори в Европа.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи