Слаба трета част провали девойките, изпадат в дивизия Б


Слаба трета част провали девойките, изпадат в дивизия Б
България (18) отпадна в дивизия Б
08-07-2009 17:28

Националният отбор на България за девойки до 18 години отпада в дивизия Б след като днес допусна нова загуба. Момичетата претърпяха поражение от Словакия с 56-39 след слабо начало на второто полувреме. 
 
Победата на Турция над Беларус означава, че мачът с южните ни съседи в петък е протоколен и нашите момичета отпадат. В директен мач Беларус и Словакия ще решат кой ще бъде вторият отбор, който догодина ще играе в по-долната дивизия. 

Първото полувреме бе равностойно, с пропуски в стрелбата и от двата отбора. Българките дори водеха през повечето време, но с малка преднина. Нашите разчитаха повече на стрелба от тройката, като се отличи Моника Тодорова, отбеляза 4 от общо 7 опита през първото полувре. Тя имаше 16 точки през първите две части, а резултатът на почивката бе 24-23 в полза на България.

Третата част обаче започна катастрофално за нашите момичета. Тя започна със серия от 17-0 за Словакия, а общо българките отбелязаха едва три точки в частта и така още тук се простиха с шансовете си за победа. През последните десет минути момичетата от Словакия трябваше само да задържат аванса си и те го сториха.

Моника Тодорова бе единствената от българките минала границата от десет точки. Тя вкара 19, а освен това добави и 8 борби и 6 откраднати топки, но за съжаление не успя да получи достатъчно подкрепа от съотборничките си.

Марта Паленикова бе най-резултатна за Словакия с 15 точки, а други три момичета вкараха по 10.
 
За победителките Кинга Бандик завърши със 17 точки и 14 борби.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛОВАКИЯ - БЪЛГАРИЯ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА G НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ДЕВОЙКИ (18)
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ДЕВОЙКИ (18)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ДЕВОЙКИ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ДЕВОЙКИ (18) 
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи