Детройт Пистънс без Ибрахим Джабер в лятната лига на НБА


Детройт Пистънс без Ибрахим Джабер в лятната лига на НБА
Детройт Пистънс ще бъде без Джабер
10-07-2009 20:22

Българският национал Ибрахим Джабер трябваше да дебютира днес за Детройт Пистънс в първи мач на тима от НБА в лятната лига, която стартира в световната столица на хазарта – Лас Вегас. Американецът, който има български паспорт трябваше да облече екипа с номер 6 за „Буталата” и да се изправи срещу Сакраменто Кингс точно в 6 часа местно време или в 1 часа българско. За съжаление от Детройт Пистънс съобщават, че в последния момент Джабер е оттеглил участие и няма да играе за тима в лигата. Всичко това щеше да се случи пред погледа на националния ни селекционер Пини Гершон, който вече се намира в Лас Вегас. От понеделник компания ще му прави и Тити Папазов, а двамата ще имат възможност да наблюдават по-голяма част от мачовете на тазгодишното издание на НБА лятната лига в САЩ.
 
Плановете на Пини Гершон ще му попречат да присъства на сватбеното тържество на капитана на националния ни отбор Тодор Стойков на 11-ти юли. 57-годишният израелец с български паспорт обаче пристига в София веднага след като изпълни ангажиментите си в Щатите и на 20-ти юли започва подготовка с националите за Европейското в Полша през септември.
 
Всеки ден в Лас Вегас ще има по 4 срещи, а мачовете продължават от днес до 19 юли. Гершон и Папазов обаче няма да бъдат до края на тази надпревара, ами ден по-рано ще се присъединят към подготовката на националния ни мъжки тим за Евробаскет 2009 в Полша.
 
Джабер направи отличен сезон за Лотоматика Рома в Италия и Евролигата и сега трябваше да пробва късмета си в лятното издание на НБА. Той е включен в разширения състав на България за първенството през септември, но все още неговото участие в най-голямото баскетболно събитие на стария континент е под въпрос.
 
Вместо Джабер в Детройт Пистънс ще бъде Уил Байнъм, бивш играч на Макаби Тел Авив. Освен тях има и доста други познати имена от европейски клубове като на българската аудитория най-вече ще направи впечатление участието на бившия „студент” от Лукойл Академик Донта Смит в тима на Мемфис Гризлис.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи