Бо Раян: Българите бяха пренавити и ние го използвахме


Бо Раян: Българите бяха пренавити и ние го използвахме
Американците се оказаха голям залък за българите
10-07-2009 20:47

Част от студентския отбор на САЩ даде пресконференция след края на мача с България на Универсиадата в Белград. Американците спечелиха с 96-66 и ще играят с Русия на полуфинал. Ето какво казаха и някои от главните действащи лица:

Старши треньорът на САЩ Бо Раян (Уисконсин):
"Винаги във всяка атака играеш сякаш тя ще завърши успешно, а в защита сякаш ще успееш да спреш противника. Фактът, че днес имахме доста успех и в двете фази в малък период от време направи цялата разлика. Даде ни вдъхновение и тяхното самочувствие падна малко. Те бяха наистина много мотивирани за мача. Нашите момчета също разбира се. Но България, аз мисля че те бяха малко по-пренавити, тъй като ми изглеждаха нетърпеливи. Те стреляха на няколко пъти в ситуации, които може би не биха го повторили. Ние бяхме достатъчно умни, за да извлечем предимство. Те направиха една добра серия през второто полувреме, сваляйки разликата под 20 точки, което може да не изглежда нещо особено, но всъщност беше. Изгубихме концентрация за момент, но си я върнахме и увеличихме отново преднината си."
 
Да'Шон Бътлър (Западна Вирджиния):
"Знаехме, че те могат да стрелят много добре. По време на мача може да видите, че ако ние помагахме прекалено, те отбелязваха от свободни позиции. Но ние излязохме решени да ги атакуваме и да не им позволим да стрелят лесно под коша и от тройката. Те се справиха наистина добре с пробивите към коша обаче. Не се задоволяваха със стрелба от средно разстояние, като това ни донесе известни проблеми."
 
Джеймс Андерсън (Оклахома Стейт):
"Опитахме се да излезем на терена с много енергия. Веднъж щом поведохме, продължихме да сме агресивни и да ги атакуваме. Не искахме да играем разсеяно."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи