Американски център в Дунав Еконт


Американски център в Дунав Еконт
Бърджин ще играе в Русе от новия сезон
17-07-2009 19:51

Дунав Еконт се подсили с ново попълнение в подкошието. Договор с русенки подписа американката Даниел Бърджин. Тя идва от Университета Шарлот, с който е играла досега в първа дивизия на NCAA.

Бърджин е родена на 6 февруари 1987. В Университета Шарлот влиза през 2005 г., като в първия сезон не е сред основните състезателки. След това обаче започва възхода й като и в трите сезона бележи средно по над 10 точки на мач.

В последната си година тя има средно по 11.1 точки и 9.2 борби, а отборът й завършва на второ място редовния сезон в конференцията си. Бърджин е избрана и във втория отбор на конференцията след края на сезона.

През миналия шампионат отборът на Дунав завърши на първо място редовния сезон, но в плейофите отстъпи в битката за титлата от Лукойл Нефтохимик. Преди това на финалите за Купата на България, русенки отново играха финал, но той бе загубен от отбора на Монтана 2003.

За старши треньор на отбора бе назначен Георги Божков. Този факт означава, че със сигурност ще се гонят първите места и в двете надпревари на родна сцена, както и добро представяне в европейските турнири, където Дунав отново ще единственият женски отбор, който ще представя България.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи