И младежите стигнаха дъното


И младежите стигнаха дъното
България не успя и срещу Австрия (FIBAeurope.com)
18-07-2009 18:39

Младежите на България до 20 години, записаха позорна загуба на Европейското първенство в дивизия Б, което се провежда в Македония. Днес българите записаха втори пореден неуспех, този път срещу Австрия с 53-55 и то след нов обрат. Нашите записаха 4 минути без кош в края на мача, а австрийците отбелязаха в последната секунда за успеха си.

Така българите, които отидоха с цел финал и класиране в по-горната дивизия, сега на 99% ще трябва да се борят за класиране между 9-то и 17-то място. Явно самочувствието на повечето момчета преди отпътуването за Македония е дошло в повече и те бяха свалени на земята още след първите два мача.

В началото на мача българите водеха до средата на първата част, но последва серия на Австрия от 12-0, а до края на първата част те поведоха с 23-12.

Разликат дори стигна 16 точки в третата минута на втората част. До края на първото полувреме тя се движеше между 11-15 точки, а 24 секунди преди края свалихме до 9. Тогава австрийците сгрешиха, но нашите не се възползваха от шанса, а дори допуснаха и кош в последната секунда и резултата стана 24-35.

Третата част бе единственото позитивно нещо от представянето ни днешния ден. В нея нашите демонстрираха силна игра в защита и закономерно успяха да обърнат резултата. Още от началото започна стопяването на пасива и 01.24 преди края на третата част поведохме отново с 40-39, а след още един кош имахме аванс от три точки преди заключителните минути.

Началото на последната част също бе добро. Въпреки че не успявахме да бележим много, преднината бе за нас, като дори 03.52 минути преди края на мача дръпнахме с 53-43. Тук обаче започна и кошмара за нашите. До финалната сирена не успяхме да отбележим нито един кош, а за сметка на това Австрия изравни 48 секунди преди края. В последвалата наша атака австрийците откраднаха топката, а в последната секунда Рашид Махалбашич успя да отбележи и да донесе победата на своя тим.

Днес българите стреляха ужасяващо от линията за три точки. От общо 23 опита те успяха в 2, което се оказа и решаващо за загубата.

Божидар Аврамов отбеляза 10 точки за България, добави и 3 асистенции и 3 откраднати топки. Той обаче направи и цели седем грешки в двубоя. Най-високият в нашия състав Костадин Маршавелски също се разписа с 10 точки, за само 18 минути престой на терена.

За Австрия герой днес бе Махалбашич, който освен с победния кош се отличи и с 13 точки и 12 борби.

Последния мач на българите от тази група е срещу Македония в понеделник вечер.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - АВСТРИЯ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА D на ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МЪЖЕ (20)
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20) 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи