Младежите без шанс за А дивизия, ще играят от 9-то до 17-то място в Скопие


Младежите без шанс за А дивизия, ще играят от 9-то до 17-то място в Скопие
България (20) ще играе в дивизия Б и догодина
19-07-2009 00:20

Амбициите на младежкия тим на България да се върне в дивизия А приключиха късно снощи след като в последния мач от групата ни Македония победи Унгария със 68-66. Така домакините на Евробаскет в Скопие имат 2 победи от 2 срещи и са сигурни първи в класирането за следващата фаза, независимо от изхода на мача им с България понеделник вечер. 
 

Следват Унгария и Австрия с актив от 1 победа и 1 загуба, а двубоят им същия ден ще определи кой състав ще продължи в битката за първите две места, даващи право на участие в елита догодина. 
 

България е с две загуби досега и дори победа над Македония утре няма да ни помръдне от последното място в групата, което на практика означава участие за разпределение на местата от 9-17. Оттук нататък няма абсолютно никакво значение какво ще сторят младежите ни след като не успяха да изпълнят заканите си, че ще влязат в дивизия А догодина. Определено имаме потенциал да бъдем сред най-добрите в Европа за тази възраст, но за съжаление двете издънки срещу Унгария и Австрия вече ни изхърлиха от битката. И двата мача ги загубихме в последните минути, което може би говори и за това, че нямаме манталитет да побеждаваме. Една Португалия, която бихме с над 30 точки в контрола в Правец сега побеждава с разлика на същото европейско първенство. А и не може да ангажираме Пини Гершон да води всичките ни национални гарнитури. Остава ни да се надяваме иа юношите да сторят подвиг и останат в дивизия А в Метц, Франция и след това на кадетите да се преборят в Португалия за влизане в първата дванадесетица на Европа.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА D на ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА МЪЖЕ (20)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009, ДИВИЗИЯ Б ЗА МЪЖЕ (20)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи