Маринов преподписа с Балкан, Нанев ново попълнение


Маринов преподписа с Балкан, Нанев ново попълнение
Маринов остава в родния си град и за новия сезон
20-07-2009 14:16

Отборът на Балкан, който се завръща в най-горното ниво на българския баскетбол за новия сезон си осигури услугите на двама баскетболисти. Ботевградчани преподписаха с Мартин Маринов, а в същото време взеха и нов играч в лицето на Илко Нанев.

Маринов е рожба на ботевградската школа. Юношеските си години прекарва в отбора на Балкан, но подписва първия си професионален договор с Рилски спортист. Гардът прекара 4 сезона в Самоков, преди миналото лято да се завърне в Ботевград и да подпише с Балкан. Отборът игра в А група и стана безапелационен победител без нито една загуба. Маринов участва в общо 21 мача, 11 от които като титуляр. В тези двубои той записа средно по 10.05 точки, 2.71 борби и 1.62 асистенции. Най-добрият му мач бе срещу Видабаскет, в който показа най-силното си качество - стрелбата от тройката. Той отбеляза 7 пъти от 8 опита и завърши с 25 точки.

Илко Нанев пък се завръща в България след един сезон в Румъния. Там той бе част от отбора на Търговище и в 16 мача записа средно по 7.1 точки и 4.5 борби. Той е юноша на БУБА Баскет, а освен това е бил и съотборник с Маринов в Рилски спортист. Нанев е и първото ново попълнение за Балкан за новия сезон. Договори с тима имат и Атанас Радев, Кирил Райков, Ценко Наков и Бойко Миленков, които бяха в Ботевград и в последните години.

До дни се очаква да бъде обявен официално и новия треньор. Любомир Минчев е човекът най-близо до това, като нещата са почти пред приключване. Той трябва да даде окончателния си отговор до една седмица, когато финализира стажа си в Гърция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи