Стефан Михайлов: Ще гоним победа във всеки мач


Стефан Михайлов: Ще гоним победа във всеки мач
Михайлов и Христов ще си съперничат този сезон
20-07-2009 17:55

Новият старши треньор на Берое 07 Стефан Михайлов бе любезен да отговори на няколко въпроса специално за Bulgarianbasket.com. Михайлов от днес вече е начело на старозагорския отбор и ще бъде на пейката през новия сезон. Ето какво каза той:

Как се стигна до договор с отбора на Берое 07?
"Бях потърсен от от ръководството на отбора в лицето на Генералния мениджър Делчо Делев. След три срещи помежду ни - на магистралата, в Сливен и в Стара Загора успяхме да уточним всички подробности относно селекцията на отбора, и как трябва да работим през новия сезон."

Кога започва и къде ще протече подготовката на Берое 07?
"Все още няма дата за начало на първенството, на момичетата ще се съберат на 17 или 18 август в Общинската зала в Стара Загора. Подготовката ще бъде водена там, както и в спортната база в града. Ще се търсят контроли с български отбори, отворени сме и към покана за участие в турнира "Русчук". Имаме вариант и за пътуване до Турция и няколко мача там."

Кои момичета ще останат и кои ще си тръгнат от отбора?
"Пълна яснота по въпроса ще има в рамките на следващите десет дни. Договорката ни с ръководството е да направим сплав от опитни и млади баскетболистки, включително и такива от школата на клуба. Нещата все още са в процес на доуточняване. За момента няма да бъде назначаван помощник-треньор, като се надявам помощник да ни бъде цяла Стара Загора."

Какви ще бъдат амбициите на Берое 07 за новия сезон?
"Нямаме поставена конкретна цел като крайно класиране. Естествено обаче моята лична амбиция, както и на ръководството е да се гони победа във всеки мач, без значение от съперника."

Кой ще изпълнява ролята на изпълнителен директор в отбора на Тони 7, и как ще се справи президента и старши треньор Ивайло Христов-Жиро със селекцията за новия шампионат?
"Длъжността ще бъде замразена за следващите десет месеца. Ивайло няма да има проблеми със селекцията, тъй като тя вече е направена. Отделно от това ще му помагам с каквото мога, тъй като разстоянието между залите на двата отбора е само 35 минути с кола и ще имаме възможност за сътрудничество. Искам да кажа и, че в последните 48 часа Жиро е в неизвестност за мен и нека, ако чете това интервю да ми се обади."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи