Оуенс и Роуланд: Искаме да помогнем на отбора да стане по-добър


Оуенс и Роуланд: Искаме да помогнем на отбора да стане по-добър
Роуланд (вляво) и Оуенс (gong.bg)
21-07-2009 09:58 | gong.bg

Американските гардове Андре Оуенс и Ърл Роуланд са новите лица в националния ни тим по баскетбол. На тях двамата се пада отговорността да запазят добрите впечатления към натуралиризаните състезатели в мъжкия ни състав оставени от Ибрахим Джабер с изявите му миналото лято. Състезатели вече се присъединиха към заниманията на баскетболистите ни в зала „Универсиада” и бяха категорични, че между тях няма да има конкуренция, а ще си помагат взаимно.   
 
Оуенс: Щастлив съм да съм тук. Да играя за националния тим е чест за мен. Ще дам най-доброто от себе, за да помогна на отбора да стане по-добър.  
Роуланд: Моето мнение е същото. Просто смятам, че това е трупане на чудесен опит за мен – да играя в добър тим с добри състезатели. Надявам се, че ще помогна.  
 
- Беше ли изненада за вас интересът от страна като България?  
Оуенс: Ами не, защото това е място, където баскетболът се развива и ставате по-добри, така че от това, което знам за баскетбола и опита ми, смятам, че това ще е от полза и за двете страни.   
- Какво знаете за българския национален тим?  
Роуланд: Ами не много, защото никога не съм очаквал да имам такава възможност. Ще съм честен и ще кажа, че съм тук да играя баскетбол.   
 
- И двамата сте играли в Европа. Чакаме тази седмица и старши треньора Пини Гершон. Мнението ви за него?  
Оуенс: Ами познавам някои състезатели, които са играли за него, а те казват, че той е наистина отличен треньор. Има много приятен за играчите стил в баскетбола и може да се научи много. Миналата година играх за треньора Пешич и натрупах добър опит. Те се познават добре и мисля, че ще е ценен опит.  

Роуланд: Неговите отбори печелят в Европа, така че това значи много. Той печели на високо ниво, така че няма какво повече да се каже.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи