Маркъс Хол ще играе в Италия


Маркъс Хол ще играе в Италия
Хол отива да играе в Италия
21-07-2009 12:11

Маркъс Хол ще играе в италианската Лега 2 от новия сезон. Бившият вече играч на Левски подписа договор с отбора на Казале Монферато. Освен него отборът привлече и Джариус Джексън и Дейвид Киоти.

Хол дойде в Левски миналото лято и веднага успя да се превърне в лидер на отбора. Той успя да стане топреализатор в редовния сезон на НБЛ със средно 22.46 точки на мач. Той помогна много на Левски и при спечелването на Купата на България. Хол се контузи малко преди финалната осмица и се върна едва за финалния двубой срещу Лукойл Академик. Там обаче той бе неудържим и след 23 точки, 7 асистенции и 5 борби вдигна трофея заедно със съотборниците си. За негово съжаление и на съотборниците му обаче, Левски бе отсранен на полуфинал в плейофите от Евроинс Черно Море, а след това завоюваха бронзовите медали. С екипа на сините Хол участва и в Еврохолд Балканска лига, където достигна до четвъртфинал. В края на сезона закономерно той бе избран за най-добър играч в българското първенство. С това цената му се вдигна и сега той ще опита късмета си във второто ниво на италианския шампионат.

Джариус Джексън играе на позицията гард и идва в Казале Монферато от украинския Николаев, където през изминалия шампионат е имал средно по 17 точки, 3.1 борби и 2-6 асистенции.

Другото ново попълнение Дейвид Киоти е американски център с италиански паспорт. Миналия сезон той е играл в холандския ЗЗ Лайден и е записал средни показатели от 14.9 точки и 9.2 борби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи