Вера Перостийска се завръща в Турция


Вера Перостийска се завръща в Турция
Перостийска отива в Самсун
21-07-2009 13:51

Вера Перостийска се завръща да играе в Турция през новия сезон. 27-годишната пловдивчанка ще играе в отбора на Самсун в турската баскетболна лига.

Перостийска игра за отбора на Монтана 2003 през изминалия шампионат. Тя бе с основна заслуга отбора да спечели Купата на България, когато на финала бе победен Дунав Еконт с 67-64. Тя завърши с 12 точки и цели 17 борби тогава. В плейофите на първенството Монтана 2003 стигна до бронзовите медали, след като победи Берое 07 с 2-1. Общо за сезона Перостийска изигра 31 срещи, в които записа средни показатели от 19.68 точки и 10.61 борби. Благодарение на тази си игра тя бе избрана за най-добър играч първенството от bulgarianbasket.com.

Преди това Перостийска има 2 сезона в отбора на Чанкая, а между тях един и в отбора на Джейхан в турската лига. Още тогава тя остави много добри впечатления в първенството на южната ни съседка, което сега и помогна да подпише с един от най-добрите състави там.

Тимът на Самсун успя да влезе в първа лига на Турция по-миналия сезон. Още миналия шампионат обаче отборът се представи отлично и завърши редовния сезон на второ място. На полуфиналите за титлата Самсун загуби спора с Мерсин и шанса да играе финал. Представянето на отбора в редовния сезон му донесе участие в предстоящото издание на турнира ФИБА Еврокъп.

Перостийска сподели, че е доволна от сезона си в България и не съжалява, че се е върнала. Сега обаче тя гледа към новото си предизвикателство и ще даде всичко от себе си за успеха на новия си отбор.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи