Първа победа за юношите на Евробаскет, може би ще стигне за оставане


Първа победа за юношите на Евробаскет, може би ще стигне за оставане
Емил Бинев вкара 21 точки (сн. FIBAeurope.com)
24-07-2009 18:06

Силна игра през първите 20 минути се оказа достатъчна за първия успех на България на Евробаскет 2009 в дивизия А във Франция. Баскетболистите на Георги Младенов победиха Гърция с 65-55 и вече имат актив от 1 победа и 1 загуба. Победа на Латвия над Турция по-късно тази вечер ще гарантира мястото на България и догодина в дивизия А, което на практика бе основната цел на този отбор.
 

Гърция поведе с 8-3 в началото, но България бързо навакса дефицита и дори в края на първата четвърт водеше с 24-14. Това се случи най-вече благодарение на отличната стрелба в тези минути на Емил Бинев и Венцислав Петков.
 

Момчетата на Младенов продължиха в същото темпо и така на почивката вече имаха 20 разлика аванс – 43-23 като в тази четвърт те имаха страхотен процент от тройката. В един момент дори те вкараха четири тройки подред.
 

Гърците бяха само 8 от 30 в стрелбата си през тези първи две части и изпуснаха 10 от 14 наказателни удари.
 

Всичко вървеше нормално за нашите, когато в последната част Гърция показа по-точна стрелба, а след тройка на Янис Ангелопулос намалиха до 54-43 точно 6 минути преди края. Но българите показаха завидна концентрация в последните минути и се поздравиха с първа победа в състезанието.
 

„Ние вкарахме няколко поредни стрелби през първото полувреме, докато гърците нямаха това щастие,” каза Бинев след мача. Той завърши с най-много за нашите баскетболисти – 21 точки, а освен това добави и 7 борби. "Второто полувреме бе много по-трудно, разчитахме много на нападението си, не ни вървеше, но въпреки това победихме.”

Пламен Христов завърши с дабъл дабъл – 16 точки и 10 борби, докато Ангелопулос бе най-резултатен за Гърция с 16 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ
 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А


 


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи