Юношите остават в дивизия А след драма в мач без наше участие


Юношите остават в дивизия А след драма в мач без наше участие
България (18) (сн. FIBAeurope.com)
26-07-2009 00:13

Юношите на България, които участват на Евробаскет 2009 във Франция остават в дивизия А. Това обаче стана след невероятна драма, в която баскетболистите на Георги Младенов не взеха участие. След загубата ни от Турция по-рано през деня всички погледи на баскетболисти, треньори и други във Франция бяха насочени към последния мач от нашата група между отборите на Гърция и Латвия. Всички други варианти, освен победа на Гърция от 5 до 21 точки ни устройваха, а в крайна сметка южните ни съседи победиха със 71-68. Един резултат, който удовлетворяваше както Латвия, така и българския тим, тъй като в получената въртележка на последното място застана именно Гърция. До този резултат обаче не се стигна толкова лесно. Гърция в началото на последната част водеше дори с 11 точки, а минута и половина преди края на срещата със 6 – 68-62. Латвийците намалиха, а изстрела на един от най-добрите гръцки играчи Ангелопулос със сирената се оказа неточен и така крайния резултат от 71-68 не им стигна да изместят България от третото място.
 
Загубата на Латвия само с 3 точки пък им помогна да влязат в следващата фаза с победа и загуба. Българите влизат в нея с пасив от 2 загуби, но това всъщност не е най-важното в случая. Оставането в елита за тази възраст бе приоритет след като другите две възрасти – до 20 години и до 16 години са в дивизия Б. Кадетите имат шанс да влязат по-късно през лятото, когато ще участват на Евробаскет 2009 в дивизия Б в Португалия
 
Нашите баскетболисти във Франция продължават в група F, където ще изиграят още три мача със силните състави на Литва (27 юли от 19.00 българско време), Русия (28 юли, 14.30 часа) и Италия (29 юли, 21.15 часа). Първите четири отбора от всяка една от двете групи на първите 12 отбора се класират за четвъртфиналите. За да се случи това на Георги Младенов и неговите възпитаници ни трябват победи, тъй като както вече споменахме влизаме в групата от втория етап с 0 победи и 2 загуби.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА С НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи