Второ място за баскет-националките на турнир в Португалия


Второ място за баскет-националките на турнир в Португалия
Жаклин Златанова бе MVP за България
26-07-2009 00:51 | Gong.bg

Българският национален отбор по баскетбол за жени завърши на второ място на турнира Оливейра до Оспитал в Португалия. Нашата селекция остана зад Германия, като Бундестимът регистрира три безответни победи, докато момичетата на Хосе Мария Бусета претърпяха едно поражение.


В последния ден от четвъртото издание на надпреварата, България се наложи над домакините с 69-56. Медиите в Португалия подчертават, че нашата страна има богата история в женския баскетбол, а Марияна Костуркова и Велина Белберова са се подвизавали в иберийската страна със сериозен успех.
 
Една от фаворитките за приза MVP – Най-полезен играч – на турнира, бе Жаклин Златанова, която днес завърши със 17 точки и осем борби. Нели Пашева регистрира 14 точки и две асистенции.
 
Българският тим не бе затрудняван много от твърде индивидуалната игра на португалките, които залагаха предимно на индивидуални действия. Още в края на първата част нашите момичета водеха с 10 – 19-9 точки. Преднината се запази около тези цифри и до края на мача, макар в третата част домакините да стопиха до пет пасива си.
 
В крайна сметка родните баскетболистки отново поведоха с десетина, и така се запази балансът до края на двубоя. Момичетата на Бусета направиха само пет грешки, в сравнение с 14 на Португалия, стреляха по-добре от средна дистанция и бяха малко по-добри в откраднатите топки.
 
Португалия завърши турнира с победа и две загуби, а Холандия остана с три поражения на сметката си.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи