Шарас остава в ПАО и през новия сезон


Шарас остава в ПАО и през новия сезон
ПАО и Шарас ще гонят нови успехи
26-07-2009 22:45

Една от легендите на Евролигата Шарунас Ясикевичус ще остане в Панатинайкос, след като двете страни се разбраха за нов договор. Шампионът от миналия сезон и литовеца подписаха за една година, като отборът има опция и за продължаване с още една.

Литовецът имаше по 9.6 точки и 3 асистенции средно на мач в 22 срещи от Евролигата миналия сезон, като част от състава спечелил титлата. Ясикевичус помогна на ПАО да вземе и титлата и Купата в Гърция, за да бъде окомплектован требъла за втори път след 2007 г.

Шарас е единствения играч, който е печелил Евролигата с три различни отбора - Панатинайкос, Макаби Тел Авив и Барселона. Първата бе през 2003 с Барса, а след това през 2004 и 2005 с Макаби. В следващите два сезона той бе в НБА в отборите на Индиана и Голдън Стейт.

С националния отбор на Литва Ясикевичус има Европейска титла от Евробаскет 2003, бронзов медал от Олимпийските игри в Атина. Той попадна и в разширения състав за предстоящото Европейско първенство в Полша, на което Литва е в една група и с България. В клубната си кариера освен титлите в Евролигата има и две титли и две купи на Испания, две титли и две купи на Израел и една купа на Словения.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи