Три отбора от Евролигата ще играят с НБА тимове в Щатите


Три отбора от Евролигата ще играят с НБА тимове в Щатите
Още едно турне на Евролигата в САЩ
27-07-2009 15:45 | Gong.bg

Още два европейски отбора ще гостуват в САЩ тази есен, освен воденият от националния ни селекционер по баскетбол Пини Гершон тим на Макаби Тел Авив. Израелският шампион ще излезе срещу Ню Йорк Никс на 18-ти октомври, а на 20-ти срещу ЛА Клипърс в Лос Анджелис. Именно заради пътуването до Щатите Макаби ще открие седмица по-рано редовния сезон на Евролигата на 15-ти октомври.
 
Олимпиакос от Гърция и Партизан от Сърбия ще пък изиграят общо 4 мача, които са част от американското турне на Евролигата. Двата отбора ще играят с 4 съперника от Щатите – Денвър Нъгетс, Финикс Сънс, Сан Антонио Спърс и Кливланд Кавалиърс.
 
„Горди сме от осъществяването на подобна инициатива, която е изключително атрактивна за клубовете и феновете”, коментира босът на Евролигата Жорди Бертомеу. „Подобни срещи са продължение на сътрудничеството ни с европейския баскетбол и помагат за глобализацията на играта”, заяви комисионерът на НБА Дейвид Стърн.
 
Белградският Партизан ще се изправи на 3-ти октомври срещу Денвър в Колорадо, а на 6-ти срещу Финикс в Аризона. Атинският Олимпиакос пък играе на 9-ти октомври срещу Сан Антонио, а на 12-ти с Кливланд.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи