СК „Овергаз” успешно реализира проекта „Баскетболни рицари”, финансиран от Европейски Социален Фонд 2007/2013 г. и Министерство на образованието и науката по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”


СК „Овергаз” успешно реализира проекта „Баскетболни рицари”, финансиран от  Европейски Социален Фонд 2007/2013 г. и Министерство на образованието и науката по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”
28-07-2009 01:40

Спортен клуб „Овергаз” представи на кръгла маса успехите на проекта „Баскетболни рицари”, осъществен с безвъзмездната финансова подкрепа на Европейския съюз по инициативата "Да направим училището привлекателно за младите хора".
 
Начало на програмата „Баскетболни рицари” беше поставено през 2008 година. Над 110 деца от различни гимназии в Ямбол и Велико Търново - Професионална техническа гимназия „Иван Райнов”, Математическа гимназия „Атанас Радев”, Гимназия „Васил Левски”, Основно училище „П.Р.Славейков” и  Средно образователно училище „Емилиян Станев”, бяха обучени как да организират и провеждат спортни събития за свои връстници и как да предадат опита си на следващите желаещи да бъдат „рицари”. 300 други деца взеха активно участие в организираните състезания.
 
На 27 април 2009 година, в спортна зала „Ивайло”, във Велико Търново, на междуградското първенство, победата извоюваха възпитаниците на Математическата Гимназия „Атанас Радев”, Ямбол, във възрастова група 8-12 клас и  учениците от Основно Училище „П.Р. Славейков”, Велико Търново, във възрастова група 5-7 клас.
 
Децата, които взеха участие в организацията на вътрешноучилищните състезания, както и желаещите да бъдат избрани за „рицари”, бяха много повече от предвидените по проекта. В организацията на баскетболните срещи активно се включиха и ученици в неравностойно положение.
 
Г-жа Силвия Дунчева, ръководител на проекта, наставниците – г-жа Райна Стоянова и

г-н Велчо Петров, г-н Янко Янчев – треньор на младежите, както и самите „рицари” направиха равносметка на постигнатите резултати – популяризиране на важната роля на спорта в израстването и развитието на потенциала на учениците, придобиване на умения за работа в екип, борбеност и хъс за победа.

 

След приключване на кръглата маса, участниците дадоха пресконференция пред представителите на Bulgarianbasket.com, които задаваха въпроси и се информираха за целите и успеха на проекта в национален мащаб.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи