Хорнетс и Бобкетс разменят играчи


Хорнетс и Бобкетс разменят играчи
Емека Окафор (сн. NBA.com)
29-07-2009 12:14

Ню Орлиънс Хорнетс и Шарлот Бобкетс размениха двама играчи. Стършелите получават Емека Окафор, а в замяна изпращат Тайсън Чандлър. Любопитното е, че и двамата са избрани под номер 2 в драфта в съответните им години.

Хорнетс се опитват да се отърват от Чандлър от известно време, като през февруари дори бяха постигнали договорка с Оклахома Сити. Сделката обаче пропадна, тъй като играча бе контузен.

Шарлот са доволни, понеже взимат млад играч, който е висок и атлетичен и може да играе на няколко позиции. Плюс за Чандлър е и факта, че е повече защитен играч, което  е и цялостната философия на треньора Лари Браун.

От другата страна Ню Орлиънс взима един чудесен борец в подкошието, който освен това може и да бележи. Разбира се първо Окафор ще трябва да свикне с лидера на тима Крис Пол, който пък допринесе много за израстването на Чандлър през по-миналия сезон.
Окафор бе първият избран в драфта от тима на Бобкетс след създаването му през 2004. Две години по-рано именно Хорнетс бе отбора на Шарлот, но той бе преместен в Ню Орлиънс.

За миналия сезон Окафор има средно по 13.2 точки и 10.1 борби за 82 мача, докато Чандлър записа средно по 8.8 точки и 8.7 борби за само 45.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи