Без Иби Джабер на Евробаскет 2009


Без Иби Джабер на Евробаскет 2009
Джабер няма да играе за България на Еврото
29-07-2009 22:37 | Gong.bg

Американецът с български паспорт Ибрахим Джабер със сигурност няма да играе за България на предстоящото Европейско първенство по баскетбол в Полша.

Старши треньорът Пини Гершон е взел окончателно решение въобще да не вика натурализирания плеймейкър за лагера на националния ни тим, защото Джабер няма да бъде в добро физическо състояние точно по време на шампионата на Стария континент през септември.

Гершон ще избира кой американски гард ще носи екипа на България в Полша измежду Андре Оуенс и Ърл Роулънд, които тази вечер изиграха първа контрола с мъжкия ни състав по баскетбол,

„Като за първа проверка съм доволен. Играхме по-добре в нападение отколкото в зашита, но ние точно на това наблягахме на тренировките до момента. През второто полувреме не се представихме добре в зашита, но имаме достатъчно време в подготовката за Европейското в Полша”, коментира селекционерът Пини Гершон след убедителната победа над Португалия със 103-74.

„Все още е рано да се каже кой американец се представя по-добре. Трябва ни още време, за да преценим дали Оуенс или Роулънд ще носят екипа на България на шампионата през септември. Разполагаме с доста играчи, групата е голяма и за това е нормално днес да не вземат участие всички. Утре може да използвам някои от тези, които не бяха по екип днес, като например Станислав Славейков и Васко Евтимов са с травми”, допълни още Гершон.

Освен Славейков и Евтимов, в мача срещу Португалия не взеха участие Калоян Иванов, Тенчо Банев, Асен Великов и Златин Георгиев.

„Не беше зле като за първа контрола. Определено играхме по-добре в нападение. През второто полувреме малко забравихме за защитата. Имаме достатъчно време да подобрим играта си. Наистина нараних ръката си, но мисля, че няма нищо сериозно”, пък заяви един от лидерите на българския тим Филип Виденов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи