Доналд Коул подписа с Левски


Доналд Коул подписа с Левски
Коул в Левски за новия сезон
31-07-2009 17:02 | levskibasket.com

Отборът на Левски се сдоби с второ ново попълнение за новия сезон съобщи официалният сайт на клуба. Сините се подсилиха в подкошието с привличането на нов американец. Това е познатият у нас Доналд Коул, който идва от отбора на македонския Фени Индустри.
 
Коул е добре известен у нас благодарение на участието си в Еврохолд Балканска лига през миналия сезон. На четвъртфинален плейоф неговият отбор Фени се изправи именно срещу Левски и успя да го отстрани. Въпреки че сините бяха спечелили първия мач в София с 16 точки разлика, във втория македонците победиха с 19 и се класираха за финалната четворка в Самоков. В двата мача Коул остави добри впечатления като записа средно по 26.00 точки. В крайното класиране обаче отборът му, който бе един от фаворитите за титлата остана на четвърто място. В 12 мача, които игра в Еврохолд Балканска лига Коул записа средно по 20.3 точки и 5.4 борби. В македонското първенство той стигна до финал за титлата, но там отборът му отстъпи от Фершпед Работнички.

Така Коул става вторият нов американец в Левски за новия сезон. Преди него договор подписа и Джейсън Смит. Според предварително обявените планове от страна на ръководството, в тима се очаква да има поне още един чужденец, докато останалите състезатели да бъдат българи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи