Иван Лилов обратно при националите


Иван Лилов обратно при националите
Иван Лилов бе изписан по-рано днес
31-07-2009 21:37 | БФБ

Иван Лилов се върна в лагера на националния отбор в спортния комплекс "Царско село". Днес гардът претърпя операция в "Пирогов", след кaто в четвъртък счупи челюст при сблъсък с португалски баскетболист в контролен мач, съобщиха от баскетболната ни централа. Интервенцията продължи около 10 минути, като постарадалата му челюст бе наместена от д-р Константин Димов.
 
Играчът, който направи отличен сезон с "Рилски спортист" и остави прекрасни впечатления с играта си за "трикольорите" бе изписан следобед от болницата. Преди това той бе посетен от селекционера на националния отбор Пини Гершон и Константин ПапазовЛилов ще остане в "Царско село" поне два дни, където ще бъде под наблюдение, а след това ще се прибере в дома си. Той е с шина и ще има трудности при храненето, заради което ще получава само пасирана храна. Въпреки контузията си, баскетболистът ще премине на специална програма за подготовка с кондиционния треньор на националния отбор Ави Ковалски.
 
"Надявам се да се възстанови по най-бързия начин. Възстановяването при такава контузия е свързана с нарушено хранене през сламка, което ще се отрази на количеството и качеството на храна, необходими за спортист на това ниво. Ще направим всичко възможно и няма да пестим средства и усилия Иван бързо да бъде напълно възстановен", коментира Тити Папазов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи