Слаб финал за юношите във Франция


Слаб финал за юношите във Франция
Десето място за юношите на България
01-08-2009 19:18

Юношеският национален отбор на България завършиха така, както и започнаха участието си на Евробаскет 2009 – със загуба от Латвия. Баскетболистите на Георги Младенов успяха да се събудят в последната четвърт от срещата, но това помогна само и единствено загубата да бъде с по-малко. След 30 минути игра България бе назад с 27 точки, но в крайна сметка падна с 55-65 в срещата си за 9/10 място с Латвия. Това бе и отборът срещу който стартирахме участието на този шампионат, а резултата от първата среща имаше подобна развръзка. Като цяло обаче трябва да се радваме и на 10-то място, тъй като то е в дивизия А, а този наш тим засега остава единственият ни представител в елита сред всички възрстови категории. Дали обаче това са поводи за радост е друга тема на разговор, тъй като през това лято всички наши тимове в двата пола са като боксова круша и търпим разгромни загуби с разлики в повечето срещи. Единствено младежите завършиха досега с положителен баланс, но пък при тях участието им може да се охарактеризира с провал като се има предвид далеч по-големия потенциал от това 9-то място в дивизия Б.
 

Дарин Иванов бе единственият състезател, който завърши днес с двуцифрен точков актив – 10, а Христо Господинов добави 9.
 

За Латвия Ернис Ансонс бе най-резултатен с 13 точки, а Угис Пинете се отчете с 12 отбелязани точки.
 

Ахилесовата пета в тази среща за българите бе загубата на борбата под двата коша, където Латвия хвана 46 срещу 27 борби. Нашите извадиха късмет, тъй като съперника направи двойно повече грешки – 30 срещу само 15 за България. Това обаче не рефлектира върху изхода от двубоя, който в първите си три части бе изключително неравностоен.
 

След като участието на юношите приключи, остава да се надяваме на кадетите да сътворят подвиг и да се преборят за влизане в дивизия А. Първенството им започва другата седмица в Португалия.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ЛАТВИЯ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2009 ЗА ЮНОШИ, ДИВИЗИЯ А


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи