Андре Оуенс в Тюрк Телеком


Андре Оуенс в Тюрк Телеком
Оуенс напуска Звезда
03-08-2009 18:56

Андре Оуенс, който в момента тренира с националния отбор на България и очаква да разбере дали ще бъде избран в състава за Евробаскет 2009 успя да си намери отбор за новия сезон. Американецът, който ще вземе български паспорт, ще играе за Тюрк Телеком. Любопитното е, че това е втори подобен случай с турския отбор, след като преди 2 години те подписаха с друг американец с български паспорт - Родерик Блекни.

Оуенс пристигна в България малко след средата на юли, като той бе единият от избраните от Пини Гершон варианти за плеймейкърския пост на националния отбор. Той дори вече изигра две контроли - срещу Португалия и Белгия, и в тях записа по 9.5 точки, 3.5 борби и 1.5 асистенции средно на мач. Тази вечер България отново ще излезе срещу Белгия и е възможно Оуенс да получи нов шанс за изява.

Андре Оуенс е роден на 31 октомври 1980 г. в Индианаполис. Преди да дойде в България той игра за отбора на Детройт Пистънс в Лятната лига на НБА в Лас Вегас. Завършил е гимназията Пери Меридиан, като е избран в тима на звездите на щата. След това продължава образованието си в Университета на Индиана, от къде е трансфериран в Унивеситета на Хюстън. Без да минава през драфта на НБА, той подписва с Юта Джаз като свободен агент за сезон 2005-2006. През юли 2006 е трансфериран в Голдън Стейт Уориърс. През юли 2007 подписва с Индиана Пейсърс. През септември 2008 г. се мести в Европа, където подписва за един сезон със сръбския Цървена звезда и записва средно по 11.0 точки, 3.1 борби и 2.9 асистенции за 27 мача в Адриатическата лига.

С Тюрк Телеком Оуенс ще има възможност да играе в турнира Еврокъп. Сега пред него обаче стои задачата да впечатли Пини Гершон и да отиде да участва на Европейското първенство в Полша, което стартира на 7 септември.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи