Урош Трипкович ще играе за Ховентут


Урош Трипкович ще играе за Ховентут
Трипкович напуска родния си клуб
03-08-2009 19:43

Ховентут Бадалона успя да подсили далечната стрелба на отбора, като подписа с един от най-добрите млади стрелци в Европа. Това е Урош Трипкович, който в последните години има много добри показатели в Евролигата.

22-годишният Трипкович идва в тима на Ховентут от родния си клуб Партизан Белград. Общо досега той има цели 7 сезона в Евролигата със сръбския гранд. Неговият дебют бе през 2002, месец след 16-тия му рожден ден. Трипкович има средно по над 10 точки на мач във всеки сезон след 2004, освен в един. Миналия шампионат бе на трето място по среден брой тройки на мач. Точната му стрелба помогна на Партизан да стигне до четвъртфиналните плейофи за втори пореден сезон, което е сериозен успех за един от най-младите тимове в лигата.

Това ще бъде и първи сезон за младия сърбин в турнира Еврокъп. Също така Трипкович и включен и в разширения състав на националния отбор на Сърбия. В момента сърбите, които миналото лято се класираха за Евробаскет 2009 от същата група, в която бе и България, водят подготовка за предстоящия шампионат в Полша.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи