Равенство във втората контрола с белгийците


Равенство във втората контрола с белгийците
България и Белгия завършиха наравно
03-08-2009 23:17

България и Белгия завършиха при равен резултат втората контролна среща помежду си. След като снощи нашите бяха безапелационни и спечелиха с голяма разлика, то днес белгийците играха много по-агресивна защита и в крайна сметка мачът завърши 76-76.
През първото полувреме българите предложиха хубави атаки и на няколко пъти успяха да отбележат от тройката. За съжаление обаче се допускаха елементарни грешки, които позволиха на белгийците да се държат близко в резултата. В края на първото полувреме България водеше с 46-35 и имаше всички предпоставки за повторение на победата от вчера.

Третата част бе слаба за българите. Агресивната защита на Белгия продължи, като това не позволяваше организиране на добри атаки. Гостите се възползваха максимално и благодарение на точния си мерник от тройката обърнаха резултата в своя полза. През последната част двата отбора играеха вече при почти равен резултат и победата можеше да бъде за всеки един от тях. В края нашите изпуснаха възможност да победят и треньорските щабове реишха двубоят да завърши при равен резултат.

България изпусна цели 12 пъти от наказателната линия, а отбеляза само 10. Белгийците пък отбелязаха 13 тройки от 25 опита, докато от същия брой стрелби зад линията за три точки нашите отбелязаха 10 пъти.

Калоян Иванов отново стана топ реализатор за българите с 18 точки. Добре се представи и Стефан Георгиев с 14 точки и 7 борби.

Димитри Лауерс отбеляза 18 точки за Белгия, а Сам Ван Росон и Аксел Ервел се отчетоха с по 15.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - БЕЛГИЯ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи